logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Информациски Технологии вообичаено се движи од 352,00 EUR (минимална плата) до 1.249,00 EUR (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Информациски Технологии
600
800
1.000
1.200
 
10% 352 EUR
90% 1.249 EUR
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

.NET Programmer

412 - 1.302 EUR
Види повеќе

ABAP Programmer

360 - 1.237 EUR
Види повеќе

ASP.NET Programmer

270 - 1.009 EUR
Види повеќе

Android Developer

339 - 1.281 EUR
Види повеќе

Business Intelligence Specialist

385 - 1.195 EUR
Види повеќе

C Programmer

292 - 1.089 EUR
Види повеќе

C# Programmer

271 - 1.084 EUR
Види повеќе

C++ Programmer

322 - 1.351 EUR
Види повеќе

Database Administrator

319 - 991 EUR
Види повеќе

Database Analyst

276 - 1.031 EUR
Види повеќе

IC Design Engineer

360 - 1.410 EUR
Види повеќе

IT Analyst

305 - 1.032 EUR
Види повеќе

IT Architect

440 - 1.974 EUR
Види повеќе

IT Consultant

249 - 1.214 EUR
Види повеќе

IT Network Administrator

242 - 729 EUR
Види повеќе

IT Product Manager

392 - 1.625 EUR
Види повеќе

IT Project Manager

614 - 1.548 EUR
Види повеќе

IT Security Specialist

330 - 1.283 EUR
Види повеќе

IT System Administrator

352 - 926 EUR
Види повеќе

IT Tester

375 - 1.093 EUR
Види повеќе

IT/Technical Support Specialist

300 - 824 EUR
Види повеќе

Java Programmer

465 - 1.608 EUR
Види повеќе

Javascript Programmer

401 - 1.451 EUR
Види повеќе

Microcontroller programmer

328 - 1.253 EUR
Види повеќе

Objective-C Programmer

318 - 1.160 EUR
Види повеќе

Oracle Programmer

304 - 1.256 EUR
Види повеќе

PHP Programmer

398 - 1.429 EUR
Види повеќе

Perl Programmer

266 - 1.073 EUR
Види повеќе

Python Programmer

267 - 1.001 EUR
Види повеќе

QA Automation Tester

379 - 1.460 EUR
Види повеќе

R Programmer

265 - 819 EUR
Види повеќе

Scrum Master

398 - 1.241 EUR
Види повеќе

Software Engineer

424 - 1.541 EUR
Види повеќе

Systems Administrator

242 - 792 EUR
Види повеќе

Systems Engineer

352 - 1.156 EUR
Види повеќе

User Experience Expert

285 - 1.170 EUR
Види повеќе

iOS Developer

282 - 1.200 EUR
Види повеќе

Веб администратор

242 - 510 EUR
Види повеќе

Веб дизајнер

350 - 1.046 EUR
Види повеќе

Инженер DevOps

350 - 1.275 EUR
Види повеќе

Програмер

386 - 1.486 EUR
Види повеќе

Ревизор на ИТ

Види повеќе

Руби програмер / програмер

354 - 1.314 EUR
Види повеќе

Сервисен инженер

254 - 758 EUR
Види повеќе

Сервисен техничар

242 - 514 EUR
Види повеќе

Техничар за компјутерска технологија

242 - 559 EUR
Види повеќе

Технички писател

257 - 656 EUR
Види повеќе