logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Информациски Технологии вообичаено се движи од 418,00 USD (минимална плата) до 1.485,00 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Информациски Технологии
600
800
1.000
1.200
1.400
 
10% 418 USD
90% 1.485 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

.NET Programmer

490 - 1.548 USD
Види повеќе

ABAP Programmer

428 - 1.471 USD
Види повеќе

ASP.NET Programmer

321 - 1.200 USD
Види повеќе

Android Developer

402 - 1.523 USD
Види повеќе

Business Intelligence Specialist

458 - 1.421 USD
Види повеќе

C Programmer

347 - 1.295 USD
Види повеќе

C# Programmer

322 - 1.289 USD
Види повеќе

C++ Programmer

383 - 1.606 USD
Види повеќе

Database Administrator

380 - 1.178 USD
Види повеќе

Database Analyst

329 - 1.225 USD
Види повеќе

IC Design Engineer

428 - 1.676 USD
Види повеќе

IT Analyst

363 - 1.226 USD
Види повеќе

IT Architect

523 - 2.347 USD
Види повеќе

IT Consultant

296 - 1.443 USD
Види повеќе

IT Network Administrator

288 - 866 USD
Види повеќе

IT Product Manager

466 - 1.932 USD
Види повеќе

IT Project Manager

730 - 1.841 USD
Види повеќе

IT Security Specialist

392 - 1.526 USD
Види повеќе

IT System Administrator

418 - 1.100 USD
Види повеќе

IT Tester

446 - 1.299 USD
Види повеќе

IT/Technical Support Specialist

356 - 980 USD
Види повеќе

Java Programmer

553 - 1.911 USD
Види повеќе

Javascript Programmer

477 - 1.724 USD
Види повеќе

Microcontroller programmer

390 - 1.490 USD
Види повеќе

Objective-C Programmer

378 - 1.379 USD
Види повеќе

Oracle Programmer

362 - 1.493 USD
Види повеќе

PHP Programmer

473 - 1.699 USD
Види повеќе

Perl Programmer

317 - 1.275 USD
Види повеќе

Python Programmer

318 - 1.189 USD
Види повеќе

QA Automation Tester

450 - 1.736 USD
Види повеќе

R Programmer

316 - 973 USD
Види повеќе

Scrum Master

473 - 1.475 USD
Види повеќе

Software Engineer

504 - 1.831 USD
Види повеќе

Systems Administrator

288 - 941 USD
Види повеќе

Systems Engineer

419 - 1.375 USD
Види повеќе

User Experience Expert

339 - 1.391 USD
Види повеќе

iOS Developer

336 - 1.427 USD
Види повеќе

Веб администратор

288 - 607 USD
Види повеќе

Веб дизајнер

416 - 1.244 USD
Види повеќе

Инженер DevOps

416 - 1.516 USD
Види повеќе

Програмер

459 - 1.766 USD
Види повеќе

Ревизор на ИТ

Види повеќе

Руби програмер / програмер

421 - 1.562 USD
Види повеќе

Сервисен инженер

302 - 901 USD
Види повеќе

Сервисен техничар

288 - 611 USD
Види повеќе

Техничар за компјутерска технологија

288 - 665 USD
Види повеќе

Технички писател

305 - 780 USD
Види повеќе