logo

Листа на категории каде што се проценува најниска просечна месечна плата на вработените.

Дејности

Просечна нето плата

icon

1. Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија


Види повеќе
18.351 MKD
icon

2. Општа работа


Види повеќе
19.728 MKD
icon

3. Услужни дејности


Види повеќе
23.518 MKD
icon

4. Туризам, Гастрономија, Хотелиерство


Види повеќе
23.667 MKD
icon

5. Земјоделство, Прехранбена индустрија


Види повеќе
24.089 MKD
icon

6. Дрвна Индустрија


Види повеќе
24.278 MKD
icon

7. Култура и Уметност


Види повеќе
25.268 MKD
icon

8. Обезбедување и Заштита


Види повеќе
25.424 MKD
icon

9. Администрација


Види повеќе
25.549 MKD
icon

10. Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми


Види повеќе
26.386 MKD
icon

11. Хемиска Индустрија


Види повеќе
26.531 MKD
icon

12. Производство


Види повеќе
26.552 MKD
icon

13. Образование, Наука и Истражување


Види повеќе
26.634 MKD
icon

14. Водостопанство, Шумарство, Животна средина


Види повеќе
27.803 MKD
icon

15. Трговија


Види повеќе
28.256 MKD
icon

16. Медицина и Социјална заштита


Види повеќе
28.263 MKD
icon

17. Преведување, толкување


Види повеќе
28.290 MKD
icon

18. Транспорт, Логистика


Види повеќе
28.495 MKD
icon

19. Право и Законодавство


Види повеќе
28.650 MKD
icon

20. Автомобилска Индустрија


Види повеќе
29.300 MKD

Споредете ја својата плата

Споредете ја вашата плата