logo

Листа на категории каде што се проценува најниска просечна месечна плата на вработените.

Дејности

Просечна нето плата

icon

1. Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија


Види повеќе
18.229 MKD
icon

2. Општа работа


Види повеќе
20.630 MKD
icon

3. Услужни дејности


Види повеќе
22.358 MKD
icon

4. Туризам, Гастрономија, Хотелиерство


Види повеќе
22.376 MKD
icon

5. Земјоделство, Прехранбена индустрија


Види повеќе
23.438 MKD
icon

6. Администрација


Види повеќе
23.760 MKD
icon

7. Обезбедување и Заштита


Види повеќе
24.070 MKD
icon

8. Дрвна Индустрија


Види повеќе
24.268 MKD
icon

9. Култура и Уметност


Види повеќе
24.738 MKD
icon

10. Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми


Види повеќе
25.018 MKD
icon

11. Трговија


Види повеќе
25.097 MKD
icon

12. Транспорт, Логистика


Види повеќе
25.378 MKD
icon

13. Образование, Наука и Истражување


Види повеќе
25.900 MKD
icon

14. Хемиска Индустрија


Види повеќе
26.450 MKD
icon

15. Производство


Види повеќе
26.510 MKD
icon

16. Медицина и Социјална заштита


Види повеќе
26.860 MKD
icon

17. Автомобилска Индустрија


Види повеќе
27.361 MKD
icon

18. Преведување, толкување


Види повеќе
27.704 MKD
icon

19. Право и Законодавство


Види повеќе
28.056 MKD
icon

20. Водостопанство, Шумарство, Животна средина


Види повеќе
28.059 MKD

Споредете ја својата плата

Споредете ја вашата плата