logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија вообичаено се движи од 15.690,00 MKD (минимална плата) до 41.607,00 MKD (највисок просек, реалната максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните категории на работни места. Доколку ве интересира платата за одредена категорија, погледнете ги подолу платите за специфични категории.

Пребарајте ја вашата позиција и споредете ја вашата плата со другите вработени во Македонија.

Дејности
Просечна месечна нето плата во Македонија
MKD
примерок
icon

Јавна администрација, Самоуправа

31.711
494
icon

Автомобилска Индустрија

25.309
763
icon

Администрација

21.878
622
icon

Банкарство

33.374
666
icon

Водостопанство, Шумарство, Животна средина

22.586
46
icon

Градежништво и Недвижности

27.156
709
icon

Дрвна Индустрија

21.407
128
icon

Економија, Финансии, Сметководство

29.493
757
icon

Електрично и Енергетско Инженерство

29.735
439
icon

Земјоделство, Прехранбена индустрија

22.196
285
icon

Информациски Технологии

45.058
994
icon

Корисничка Поддршка

28.523
125
icon

Култура и Уметност

23.595
121
icon

Лизинг

35.571
3
icon

Маркетинг, рекламирање, PR

27.987
424
icon

Медицина и Социјална заштита

24.618
617
icon

Менаџмент

39.904
677
icon

Менаџмент со квалитет

31.913
74
icon

Механички Инженеринг

27.678
364
icon

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми

23.437
150
icon

Обезбедување и Заштита

24.636
172
icon

Образование, Наука и Истражување

24.670
378
icon

Општа работа

19.360
188
icon

Осигурување

28.048
84
icon

Право и Законодавство

24.692
246
icon

Преведување, толкување

23.214
42
icon

Производство

25.686
220
icon

Рударство, Металургија

31.001
44
icon

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

17.655
101
icon

Телекомуникации

31.504
107
icon

Технологија, Развој

44.036
25
icon

Топ Менаџмент

68.935
149
icon

Транспорт, Логистика

25.793
750
icon

Трговија

25.457
764
icon

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

22.069
438
icon

Услужни дејности

21.531
118
icon

Фармацевтска Индустрија

31.511
89
icon

Хемиска Индустрија

27.141
71
icon

Човечки Ресурси

34.446
213