logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија вообичаено се движи од 301,00 USD (минимална плата) до 798,00 USD (највисок просек, реалната максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните категории на работни места. Доколку ве интересира платата за одредена категорија, погледнете ги подолу платите за специфични категории.

Пребарајте ја вашата позиција и споредете ја вашата плата со другите вработени во Македонија.

Дејности
Просечна месечна нето плата во Македонија
USD
примерок
icon

Јавна администрација, Самоуправа

608
494
icon

Автомобилска Индустрија

485
763
icon

Администрација

420
622
icon

Банкарство

640
666
icon

Водостопанство, Шумарство, Животна средина

433
46
icon

Градежништво и Недвижности

521
709
icon

Дрвна Индустрија

411
128
icon

Економија, Финансии, Сметководство

566
757
icon

Електрично и Енергетско Инженерство

570
439
icon

Земјоделство, Прехранбена индустрија

426
285
icon

Информациски Технологии

864
994
icon

Корисничка Поддршка

547
125
icon

Култура и Уметност

453
121
icon

Лизинг

682
3
icon

Маркетинг, рекламирање, PR

537
424
icon

Медицина и Социјална заштита

472
617
icon

Менаџмент

765
677
icon

Менаџмент со квалитет

612
74
icon

Механички Инженеринг

531
364
icon

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми

450
150
icon

Обезбедување и Заштита

473
172
icon

Образование, Наука и Истражување

473
378
icon

Општа работа

371
188
icon

Осигурување

538
84
icon

Право и Законодавство

474
246
icon

Преведување, толкување

445
42
icon

Производство

493
220
icon

Рударство, Металургија

595
44
icon

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

339
101
icon

Телекомуникации

604
107
icon

Технологија, Развој

845
25
icon

Топ Менаџмент

1.322
149
icon

Транспорт, Логистика

495
750
icon

Трговија

488
764
icon

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

423
438
icon

Услужни дејности

413
118
icon

Фармацевтска Индустрија

604
89
icon

Хемиска Индустрија

521
71
icon

Човечки Ресурси

661
213