logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија вообичаено се движи од 255,00 EUR (минимална плата) до 677,00 EUR (највисок просек, реалната максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните категории на работни места. Доколку ве интересира платата за одредена категорија, погледнете ги подолу платите за специфични категории.

Пребарајте ја вашата позиција и споредете ја вашата плата со другите вработени во Македонија.

Дејности
Просечна месечна нето плата во Македонија
EUR
примерок
icon

Јавна администрација, Самоуправа

516
494
icon

Автомобилска Индустрија

412
763
icon

Администрација

356
622
icon

Банкарство

543
666
icon

Водостопанство, Шумарство, Животна средина

367
46
icon

Градежништво и Недвижности

442
709
icon

Дрвна Индустрија

348
128
icon

Економија, Финансии, Сметководство

480
757
icon

Електрично и Енергетско Инженерство

484
439
icon

Земјоделство, Прехранбена индустрија

361
285
icon

Информациски Технологии

733
994
icon

Корисничка Поддршка

464
125
icon

Култура и Уметност

384
121
icon

Лизинг

578
3
icon

Маркетинг, рекламирање, PR

455
424
icon

Медицина и Социјална заштита

400
617
icon

Менаџмент

649
677
icon

Менаџмент со квалитет

519
74
icon

Механички Инженеринг

450
364
icon

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми

381
150
icon

Обезбедување и Заштита

401
172
icon

Образование, Наука и Истражување

401
378
icon

Општа работа

315
188
icon

Осигурување

456
84
icon

Право и Законодавство

402
246
icon

Преведување, толкување

378
42
icon

Производство

418
220
icon

Рударство, Металургија

504
44
icon

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

287
101
icon

Телекомуникации

512
107
icon

Технологија, Развој

716
25
icon

Топ Менаџмент

1.121
149
icon

Транспорт, Логистика

419
750
icon

Трговија

414
764
icon

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

359
438
icon

Услужни дејности

350
118
icon

Фармацевтска Индустрија

512
89
icon

Хемиска Индустрија

441
71
icon

Човечки Ресурси

560
213